حيات‌القلوب
راه به تاخير افتادن زمان مرگ فرزندان
حضرت ابالحسن، علي بن الحسين، امام سجاد عليه‌السلام: وَ زِدْ لِي(1) فِي آجَالِهِمْ(2) ... .(3)
اله و معبود من، عمر فرزندان را، به نفع و سود من زياد كن.
     

(1): كلمه "لي" در صدد رساندن اين معنا است كه عمر طولاني اگر موجب ضررباشد بهتر آن است كه نباشد به همين جهت امام عليه السلام در اينجا دعا مي كنند كه خدايا زمان حيات فرزندان را طولاني كن، منتها طولاني و زياد شدني كه نفعش به من برسد و طبيعتا نفعي به پدر و مادر از ناحيه فرزند مي رسد كه اعمال فرزند مطابق خواست خداوند باشد.
(2): اجل و زمان مرگ انسان از أن چيزهايي است كه بشر نه تنها هيچ دخالتي در آن ندارد بلكه قدرت چنين كاري رانيز ندارد، چرا كه حيات انسان با قبض روح انسان تمام مي شود و عمليات قبض روح صرفا در دست خداست و نه هيچ موجود ديگر. حوزه اختيار انسان آنهم نه به طور مطلق، مربوط به شيوه سالم زندگي كردن و استفاده از داروها در هنگام مريضي و برخي موارد ديگر است، استفاده از دارو و بهبود يافتن از يك مريضي خطرناك به معناي زياد شدن حيات انسان نيست، چرا كه زمان مرگ در علم خداوند كاملا مشخص است و با رسيدن زمان آن، چه شخص سالم باشد و چه مريض، چه كودك باشد و چه بزرگ، چه جوان باشد و چه پير، قبض روح مي شود.
البته خداوند براي طولاني شدن حيات انسانها و به تاخير افتادن اجل آنها عوامل و اسبابي را قرار داده است كه موارد آن بسيار زياد است، مانند دوري از گناه، صله رحمو ... و يكي از بهترين راه‌هاي به عقب افتادن زمان مرگ، دعاي پدر و مادر در حق فرزندان است كما اينكه امام سجاد عليه‌السلام اين راه را در اين دعا به ما نشان داده‌اند.
برخلاف تصور عامه مردم كه مثلا گمان مي كنند ورزشحيات انسان را طولاني ميكند و يا مثلا استفاده از فلان غذا و يا ميوه، باعث افزايش زمان حيات انسان مي شود در حالي كه اين موارد عواملي است براي سالم زندگي كردن نه زياد شدن عمر و به تاخير افتادن اجل انسان چون اجل و زمان مرگ انسان زمان مشخصي دارد و اگر كسي در اين مدت از غذاي سالم استفادهكند و يا بدن خود را تنبل بار نياورد تن سالمتري خواهد داشت و اگر اين كارها را انجام ندهد تن مريضي خواهد داشت، نه اينكه بتواند مدت زمان حيات خود را با اين كارها كوتاه يا بلند كند.
(3): دعاي بيست و پنجم صحيفه سجاديه امام سجاد عليه‌السلام.

يکشنبه 25 12 1392 21:46
(1) دیدگاه
X