حيات‌القلوب
چند كلمه براي هميشه تاريخ
سبك زندگي: معيار انجام كارها و اعمال روزانه

امام علي عليه‌السلام: اعْمَلُوا رَحِمَكُمُ اللَّهُ عَلَى‏ أَعْلَامٍ‏ بَيِّنَةٍ فَالطَّرِيقُ نَهْجٌ‏ يَدْعُوا إِلى‏ دارِ السَّلام.‏(1)
بر اساس عملهاي روشن كه بيان شده(2) است، عمل كنيد. راه و مسير، روشن و واضح است و شما را به سمت دارالسلام(بهشت) فرا مي‌خواند.

(1): نهج البلاغة: صبحي صالح/خطبه94
(2): " أَعْلَامٍ‏ بَيِّنَةٍ " : واژه اعلام كه جمع "علم" مي‌باشد، در لغت به معناي هر چيزي كه متمايز از بقيه است، مي‌باشد و " بينه " در لغت به معناي بيان روشن و آشكار مي‌باشد. پس معناي اين دو واژه در مجموع راه‌ها و اعمالي است كه مشخص و متمايز از راه‌هاي ديگر(خرافي، مشتبه، اختلافي، بر اساس ظن و گمان شكل گرفته) مي‌باشد كه توسط معصومين عليهم‌السلام، بيان شده است.
نمونه‌هاي اعمال روشن: نماز، روزه، حجاب، جهاد، خمس، محبت به خاندان اهل بيت، عزاداري و گريه بر اهل‌بيت و ...
اعمال اختلافي و ...: بعضي از شكلهاي عزاداريها مانند قمه زني، علم كشيها و ...، خرافاتي كه برخي در روز طبيعت انجام مي‌دهند و اينكه شب عيد نوروز حتما سبزي پلو با ماهي بخورند و يا حتما شب يلدا هندوانه بخورند و ...، كارهاي زشت و ناپسندي كه تحت عنوان رفع قلم در مجالس متبرك عيدالزهرا (س) انجام مي‌دهند، در طول مدت سال به زيارت اهل قبور نروند و سه روز ماه شعبان تحت عنوان ايام چراغ برات، مقيد باشند كه حتما به زيارت قبور بروند(در منطقه خراسان)، تعقيبات وارد شده بعد از نماز را نخوانند و به جاي آن تكبير بگويند و شعار بدهند و ... .
پنج شنبه 12 10 1392 13:53
(0) دیدگاه
پستي = نماز نخواندن
سبك زندگي: در مقابل هر چيزي كه به شما داده شد، به تناسب آن كاري انجام دهيد

امام مجتبي عليه‌السلام: اللُّؤْمُ أَنْ لَا تَشْكُرَ النِّعْمَةَ.(1)
پستي و بي‌شخصيتي يعني همينكه در مقابل چيزي كه به شما داده شد، شكري(2) به‌جاي نياوري.
(1): تُحَفُ‌العقول/كلمات قصار امام حسن محتبي عليه‌السلام.
(2): در لغت عرب واژه شكر اعم از اظهار تشكر با زبان و انجام كاري در مقابل آن نعمت مي‌باشد. البته انسانها نيز به همين اصل پايپند هستند و در روابط خود بر اين عقيده‌اند كه بايد چنين كرد و اين اصل قبل از اينكه منطقي عقلي داشته باشد، امري فطري است و حتي حيوانات به اندازه ظرفيت وجودي خود به اين اصل عمل مي‌كنند.
چهارشنبه 11 10 1392 21:50
(0) دیدگاه
خصوصيات فتنه
امام علي عليه‌السلام: إِنَّ الْفِتَنَ إِذَا أَقْبَلَتْ شَبَّهَتْ وَ إِذَا أَدْبَرَتْ نَبَّهَتْ يُنْكَرْنَ مُقْبِلَاتٍ وَ يُعْرَفْنَ مُدْبِرَاتٍ يَحُمْنَ حَوْمَ الرِّيَاحِ يُصِبْنَ بَلَداً وَ يُخْطِئْنَ بَلَداً.(1)

فتنه‌ها زماني كه مي‌آيند امور شبيه به هم(2)را ايجاد و توليد مي‌كنند ولي هنگامي كه مي‌روند آگاهي (3)ايجاد مي‌كنند، كساني كه همزمان (4)با فتنه هستند، آنرا نمي‌شناسند و اما بعد از فتنه، خصوصيات آن‌را مي‌فهمند، فتنه‌ها مانند طوفانهاي قدرتمند، در فضا مي‌چرخند(5)و بر منطقه‌اي فرود مي‌آيند.

(1): نهج‌البلاغه/خطبه93
(2): مثلا دو گروهي كه در مقابل هم قرار گرفتند كارهايي انجام مي‌هند كه شبيه هم است و براي افراد عادي جامعه گمراه كننده مانند اينكه هر دو شعارشان "الله اكبر" است هر دو از آزادي صحبت مي‌كنند، هر دو گروه از احترام به حقوق مردم سخن مي‌گويند و ده‌ها شباهت ديگر كه خود اين شباهتها موجب اشتباهات فراوان مي‌شود، در حالي كه بالاخره يك كدام از دو طرف حق و درست است.
(3): اما زماني كه دوران فتنه مي‌گذرد و پشت‌پرده‌ها و اغراض طرفينفتنه روشن مي‌شود و روشن‌ مي‌شود كه هر كدام از دو طرف دعوا در عمل به دنبال چه بوده است، در اينجاست كه دوران آگاهي بخشي فتنه به افراد آغاز مي‌شود.
(4): زماني كه با ايام فتنه همزمانيم، شناخت خصوصيات آن سخت است، اما همينكه فروكش مي‌كند بعد از مدتي ابعاد آن مشخص مي‌شود.
(5):همانطور كه طوفان، افراد را دچار حيرت و سرگرداني مي‌كند، كساني كه در فتنه قرار دارند نيز دچار حيرت مي‌شود و نمي‌دانند كه با انبوهي از اطلاعات متناقض چه بكنند.

سه شنبه 10 10 1392 22:4
(0) دیدگاه
X